Yleistä hieronnasta

Hierontaan tullessa jokaista ihmistä hoidetaan yksilöllisesti. Ensimmäisellä kerralla täytetään esitietolomake ja käydään lyhyt haastattelu läpi, oireista ja lisätiedoista. Sairauksista ja lääkityksistä kannattaa olla yhteydessä oman lääkärin kanssa, onko hieronnalle estettä.

Alla asioita jotka pitää huomioida hierontaan tullessa tai estävät hieronnan kokonaan.

  • Hemofilia, eli verenvuototauti, ei hierontaa.
  • Antibioottikuuri, varmista lääkäriltäsi onko vaikutusta hierontaan.
  • Ihon bakteeri-, sieni- tai virusten aiheuttamat infektiot. Infektiot voivat levitä iholla tai muualle.
  • Laskimotukokset, suonikohjut, ei hoitoa paikallisesti.
  • Pahalaatuiset kasvaimet, jos sinulla on ollut syöpä on hyvä tarkistaa lääkärin mielipide ennen hierontaan tuloa.
  • Keskushermostoperäiset halvaukset.
  • Kuume, flunssa ja tulehdukset tai muut helposti tarttuvat taudit. Hieronnan aineenvaihduntaa vilkastuttava vaikutus voi flunssan aikana pahentaa sen oireita.
  • Verenpainetauti ja sydänsairaudet eivät suoranaisesti estä hierontaa, mutta ne otetaan huomioon tarkasti hoitosuunnitelmaa tehdessä.
  • Päihtyneenä tai krapulassa ei tule tulla hierontaan.

 

Lataa tästä potilasrekisterin tietosuojaseloste

Asiaa purentalihasten hieronnasta

Purentaelimistön toimintahäiriöt (TMD) vaivat ovat yleisiä, ne ovat hammassäryn jälkeen tavallisimpia päänalueen kipuja joista hakeudutaan hoitoon.

Monilla vaiva on saattanut olla jo vuosikymmeniä. Joillain yöpurenta tai narskuttelu on jopa niin vahva, että hampaat lohkeavat. Hammashoitohenkilökunta on voinut huomata vaurioita, joita näkyy hampaan pinnoilla. Purentakiskoista saa suojaa hampaille, mutta kireyksiä syntyy silti. Monet tiedostavat purevansa hampaita yhteen öisin tai päivisin. Muita oireita saattaa olla jännitykset niska-, hartia-, kaula- sekä pään alueen lihaksissa. Mm. päänsärky, korvan tinnitus tai -särky ja hammassäryt voivat olla myös oireita purentalihasten kireydestä.

Purentalihasten hieronnassa käsitellään lihakset suun sisä- sekä ulkopuolelta. Lisäksi hierotaan pään alueelta mm. ohimoista, poskista ja leuan alue. Asiakkaan oireista ja kireyksistä riippuen hierotaan niskaa, hartioita, kallonpohjaa, kaulan tai rinnan alueelta.

Suosittelen että olet käynyt hammaslääkärissä viimeisen vuoden sisällä tarkastuttamassa että suun sisällä on kaikki hyvin, sekä suussa ei saisi olla tulehdusta.

Purentalihasten hierontaan saa tulla myös ”ihan muuten vaan”, ei tarvitse olla vaivoja eikä oireita. Päässä lähtee veri kiertämään, ja ajatus kulkemaan. 😊